Home  
  Events Calendar  
  Benefit events  
  News  
  Photo Album  
  Video  
  Classes  
  Mailing list  
  Directory  
  Immigration info  
  About us  
  Contact Us  
  Media  
  Travel  
  My Visit  
 
 
energize
 
bcen
thrive market madara
 
 
 
 
 

     
      Center Madara on Youtube







Закъснение на концерта днес!

Вратите се отварят 8:00ч, събитеито почва от 8:30 ч.

Здравейте, поради силна снежна буря в Канада, музикантите закъсняват и ги качиха на по-късен полет. Концерт ще има!!!

Преди концертната част ще започнем с хора и почерпка -
Вратите отварят в 20:00 часа; концерта започва в 20:30 часа
Елица Стойнева, талантливата и неверятна фолклорна певица ще отвори концерта с уникалния си гас!
Хорото ще поведе Пепи Петров от Лудо Младо!

След почерпката ($10 в брой) ще започне концертната част на нашите специанли гости - О‘МАЙНОТО ХОРО, с виртуoзите от
ТЕОДОСИЙ СПАСОВ ФОЛК КВИНТЕТ.

Разбираме, че тази промяна е в последния момент и някои от вас може да искат да дойдат само за танците или да не дойдат - моля свържете се с нас за частично или пълно възстановяване.

Билети все още има и ще се продават и на вратата на намалената цена от $35 (в брой). Още информация на www.bulgariancenter.org

Приемете нашите сърдечни извинения макар, че това беше извън наш контрол. Направихме всичко възможно да доведем групата тази вечер.
Надяваме се да ви видим довечера и да тропнме хорце!
Благодарим ви за разбирането и подкрепата!
БЦНА

Българският център в Нова Англия
с радост представя

ТЕОДОСИЙ СПАСОВ ФОЛК КВИНТЕТ
Теодосий Спасов (кавал и вокал), Пейо Пеев (гъдулка), Иван Георгиев (гайда), Християн Цвятков ( китара), Генадий Рашков (тъпан)

Концерт и урок по народни танци
в подкрепа на Българския център в Нова Англия

Турне в Канада и САЩ през януари 2018,
посветено на председателството на България на Съвета
на Европейския съюз

Събота, 13-ти януари 2018
Вратите се отварят 8:00ч, събитеито почва от 8:30 ч.

След концерта всеки ще може да се хване на хорото с учител Петър Петров (ludomlado.com).  Ще бъде предложена лека почерпка.

Билети : 
$35 предварително закупени, $40 на място
$20 за деца, студенти и възрастни над 65 г. (с документ за самоличност)
$5 за  деца под 7 години

Закупуване на билети:
С намаление
=> до 16.00 ч днес в Българският магазин Six start market, Woburn -
с кеш само!! (www.facebook.com/SixStarMarket/)

=> до 17.00 ч в Българското училище в Бостън, с кеш само. Събота,
 411 Waverley Oaks Rd #214, Waltham, MA,

БИЛЕТИ ЩЕ СЕ ПРОДАВАТ И НА ВРАТА

Адрес: ACAS CENTER
29 Montvale Ave, Woburn, MA, 01801

За контакти и допълнителна информация:
info@BulgarianCenter.org, 1-774-232-2196, BulgarianCenter.org

Турнето на Теодосий Спасов Фолк Квинтет през 2018 в Канада и САЩ е посветено на председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Турнето се организира с подкрепата на български културни организации, консулствата на Република България в САЩ и Канада, и под егидата на посолствата на Република България в Отава и Вашингтон.
Още за турнето на >>

Благодарим на нашият СПОНСОРИ в Бостън:
LimoRA transportation Services, Radi Pavlov (617-372-2028)
TRIO CAFE www.mytriocafe.com

Теодосий Спасов Фолк Квинтет
Под ръководството на световно известия виртуоз на кавал, Теодосий Спасов, знаменитите музиканти на квинтета ще представят уникални и вълнуващи изпълнения на традиционна българска народна музика. Техните поразителни технически и музикални умения ще се харесат не само на хората в българските общности, но и на широка и разнообразна северноамериканска аудитория. Квинтетът е създаден за да представи красотата и културната уникалност на българския фолклор по целия свят. Талантливите членове на групата са работили заедно по множество проекти с международно известния Национален фолклорен песен и танцов ансамбъл "Филип Кутев", както и с женския хор - "Мистерията на българските гласове" (Le Mystere des Voix Bulgares).

Теодоси Спасов е виртуозен и еклектичен музикант и композитор на кавал, с корени в българската традиционна музика. Въпреки това, той се осмели да излезе от пределите на народната музика, за да прегърне джаза, художествената музика и електронната танцова музика чрез сътрудничество с български и международни изпълнители и чрез оригинални композиции. Той е уважаван и приветстван творец у нас и в чужбина, който през 2015 г. е обявен за „Артист на мира“ от ЮНЕСКО, не само заради неговата талант и иновативност, но и „заради ангажираността му да разпространява музиката като сила, спомагаща за диалога между народите, културите и обществата.“ От UN News Center  

Вече 20 години Теодосий обикаля Европа, Азия, Близкия Изток, Австралия, Канада и Съединените щати. През 1994 г. за изпълнение с хора на БНТ е удостоен с наградата „Грами” за дебютния албум „Мистерията на българските гласове.”

Спасов е блестящ импровизатор и изпълнител, който изследва пълния потенциал на кавала, използвайки разширени техники. Той произвежда звуци, нетипични за този инструмент и създава безброй звукови пейзажи и динамична палитра от тонове на цветовете

www.youtube.com/user/bistravoda

www.facebook.com/theodosii
www.theodosiispassov.com



 

Video from the Theodosii Spassov Folk Project and Tatiana Sarbinska
concert in Boston, May 3, 2009

SEE THE VIDEO HERE >>

The Bulgarian-American Cultural Center Madara is happy to support the event !
www.centermadara.org
THEODOSII SPASSOV FOLK QUINTET

THEODOSII SPASSOV,
www.facebook.com/theodosii, www.theodosiispassov.com

NEWSWEEK: "He actually created a new musical genre."

CHICAGO TRIBUNE: "....like a jam session between Ian Anderson and Thelonius Monk."

BERLINER MORGENPOST: "What he manages to produce on his wooden flute is sensational."

HOWARD ROVICS: "His work on the Kaval was nothing short of pure genius."

CHRIS NICKSON: "....Spassov sounds like the late flutist and saxophonist Rahsaan Roland Kirk Except Spassov plays a simple, rural shepherd's flute."

- Member of the company of the Irish music and dance "Riverdance" 

- The International Academy of Arts in Paris Award, 1996
**************************************************************************************

ПЕЙО ТРЕНДАФИЛОВ ПЕЕВ (гъдулка)

Пейо Пеев е роден в Стара Загора през 1975 г. Започва да свири с Младежкия фолклорен ансамбъл "Загорче" и през 1994 г. завършва Националното училище за народни изкуства "Филип Кутев" в Котел. След дипломирането си от известната Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив,

през 1998 г. се присъединява към Националния  ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев". Днес Пейо е солист на народния музикален оркестър на Българското национално радио.

Пейо на два пъти печели наградата "Златна гъдулка" (1996 и 1997 г.) - създадена в чест на легендарния български гъдулар Янко Петров.

Сътрудничи с известни български музиканти като Иво Папазов, Петър Ралчев и Стоян Янкулов. Основните акценти в кариерата му включват участие в световното турне през 1997 г. на прочутия български женски хор "Мистерията на българските гласове", както и участие в световноизвестното шоу Riverdance (1999-2000).

Иван Симеонов Георгиев (гайда)

Иван е роден в гр. Бургас  през 1976 г. Завършва Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" в Котел през  1995 г. Специализирал е гайда и диригентство на фолклорен оркестър в прочутата Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, която завършва през 1999 г.

Днес  той е преподавател в Академията и редовно свири с нейния национален оркестър. Иван прави турнета със световноизвестния български женски хор "Мистерията на българските гласове", както и с вокалния квартет "Славей". Редовно участва в международни фестивали по гайда по целия свят, като в например гайдарския  Фестивал "Уилям Кенеди" в Северна  Ирландия през 2007 година.

".... музикант със зашеметяващо техническо майсторство както на джура гайда, така и на каба гайда. Иван има страст към българската фолклорна музика и умение да ангажира публиката и да й създаде  музикални преживявания, които не са си представяли.”
- Д-р Майк Патерсън, списание Piping Today, Шотландия

Генадий Савов Рашков (тъпан)

Генадий е роден в бесарабското българско село Суворово,  Южна Украйна през 1973 г. След като завършва гимназия през 1990 г. Генадий свири четири години с българския ансамбъл в Молдовската филхармония в град Тараклия. През 1994 започва обучението си по ударни инструменти в известната Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

Като студент по ударни инструменти в Академията, той свири с танцовия ансамбъл "Хем" под ръководството на Иван Георгиев, както и с ансамбъл "Детски център" под ръководството на Венцислава Илиенска.

От 2004 г. Генадий свири в популярния Национален фолклорен ансамбъл за песни и танци "Филип Кутев". Най-забележителните му участия в ансамбъла включват концерти в Royal Albert Hall в Лондон и в Expo 2005 в Аичи, Япония, както и многобройни представления по време на български президентски и премиерски държавни посещения в чужбина.

ХРИСТИЯН ЦВЯТКОВ (китара)

Християн е роден на 27 август 1987 г. в град Габрово. Израснал е в семейство на народни музиканти.  От девет-годишна възраст свири на класическа китара. През 2001 г. Християн продължава музикалното си образование в Националното училище  по изкуствата "П. Пипков" в Плевен специализирайки тамбура. Печели много награди от национални конкурси. По-късно завършва Университета "Св. Климент Охридски" в София със специалност музикална педагогика.

Християн свири и прави записи в България, Белгия, Австрия, Полша, Чехия, Словакия и др. Работи с някои от най-добрите български музиканти: Теодосий Спасов, Пейо Пеев, Стоян Янкулов и др. Понастоящем той е член на Теодосий Спасов фолк квинтет; свири и участва в турнета със световноизвестния Националнен ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев“.

 Our friends  



Todor Ialamov

Vasil Nenkov


David Flashenberg



emona