Home  
  Events Calendar  
  Benefit events  
  News  
  Photo Album  
  Video  
  Classes  
  Mailing list  
  Directory  
  Immigration info  
  About us  
  Contact Us  
  Media  
  Travel  
  My Visit  
 
 
energize
 
bcen
thrive market madara
 
 
 
 
 

     





БЪЛГАРО-АМЕРИКАНСКИ ЦЕНТЪР МАДАРА и ONE WAY THEATER
п р е д с т а в я т

Светлана Атанасова
в
Убийте тази жена!


Текст и постановка Майя Праматарова
Мултимедия и интерактивно взаимодействие  Владимир Гусев
Драматургичен консултант
Роза Радичкова

Kакво се случва в спектакъла:

Знаменита актриса емигрира в Америка и спира да играе. Със същата страст, с която се е отдавала на героините си тя се посвещава на семейството и децата си -- заглушава всяко допускане, че би могла да продължи актьорския си път. Емоционално актрисата се спасява като мислено се връща в миналото си, когато не са стихвали аплодисментите.
В тези въображаеми пътешествия тя е с най-близките си хора -- бащата, любимия, приятелката, които придобиват черти на театрални персонажи. Във възбуденото й съзнание започва да се заличава границата между живота и изкуството. Нежеланието й да съществува в сегашното се засилва от кризата в семейството й, която нараства в навечерието на рождения й ден. Тогава тя прави поредното "пътешествие" в миналото, за да се срещне с великата актриса от американското кино Назимова. Къде ще я отведе тази среща?



Екип на представлението:


СВЕТЛАНА АТАНАСОВА

Завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Николай Люцканов. Актриса в ДТ "Сълза и смях" - София и Пловдивския драматичен театър.

Сред ролите й в театъра:
Ели в "Четвърта-пета степен по скалата на Рихтер" на К. Георгиев, Клодина в "Жорж Данден" на Молиер, Хермия в "Сън в лятна нощ" на Шекспир, Корделия в "Крал Лир" на Шекспир, Мариана в "Тартюф" на Молиер, Марта в "Голям колкото малка ябълка" на П. Анастасов (Награда от Съюза на артистите в България), Мая в "Любовни булеварди" на Ст. Цанев, Еней "Седма заповед – кради по-малко" от Дарио Фо, Барбарина в "Красива птичка с цвят зелен" на К. Гоци, Пиксроуз Уилсън в "Бдение след смъртта на Джейми Фостър" на Бет Хенли, Ядвига във "Вавилонската кула" от Маргарит Минков и др.

Сред ролите й в киното: "Всичко е любов" на Борислав Шаралиев, "Дневна светлина" на Маргарит Николов, Николина в "Снимки за спомен" на Румен Сурджийски, Лена в "Непълнолетие" на Александър Обрешков, "Под едно небе" на Искандер Хамраев, Кати в "Миризма на кучешка козина" на Ян Батори, "Котешка опашка" на Вирджиния Костадинова.


Светлана Атанасова и Ибиш Орханов. Кадър от филма "Всичко е любов".


МАЙЯ ПРАМАТАРОВА

Драматург в Народен театър "Иван Вазов" – работи в екипите на Ал. Морфов, Г. Стоев, Р. Стуруа, Драматичен театър Хасково, ТР "Сфумато" – работи в екипите на М. Младенова и Ив. Добчев, и др.

Защитава докторат в ГИТИС, Москва. Участва в работните ателиета на режисьорите М. Захаров, О. Крейча, Л. Додин.

Поставя със студенти от Нов Български университет "Три сестри". Първо действие" по Антон Чехов. Лектор на мултимедийни образователни програми в България, Русия, Америка и Франция.

Автор, преводач и съставител на книги (в това число: алманах за изкуство "Et cetera", "Стоян Камбарев. Огледала", "Двенадцатая ночь Роберта Стуруа" и др.).

Асоцииран член на "Дейвис центьр" на Харвардския университет.


ВЛАДИМИР ГУСЕВ

Защитава докторат в Руската академия на науките в Москва. Работи по театрални проекти от 2001 година. Съучредител и автор на театралните сайтове scriptum.ru; post.scriptum.ru.

Автор на мултимедията към операта "Аида" на Верди, режисьор Виктор Рижаков, продукция на Летен фестивал – 2009, Будапеща и Дебреценския театър — Унгария. Автор на мултимедийна система за образователни театрални програми в България, Русия и Америка.

Сътрудници:


Драматургичен консултант Роза Радичкова: драматург, Сатиричният театър, София. Дъщерята на любимия наш писател Йордан Радичков

Музикални консултанти Евгения-Мария Попова и Христо Христов

Осветление Ерън Браун

Home page >>

 

 Our friends  



Todor Ialamov

Vasil Nenkov


David Flashenberg



emona